Snel, tegen lage kosten en met oog voor alle belangen

De aanpak van Laater

 

Laater heeft een verkort adviestraject ontwikkeld waarbij de werkgever-in-nood snel en tegen lage kosten geholpen kan worden. Daarbij wordt er zoveel mogelijk recht gedaan aan de belangen van zowel de werkgever als van de werknemers.

Dit adviestraject is het meest passend voor beschikbare premieregelingen.

 

Kenmerken

De kenmerken van deze oplossing zijn kort gezegd:

In het belang van de werkgever:

  • Tijdelijke versobering van de pensioenregeling - tot economisch betere tijden. Op deze manier kunnen we 85% tot meer dan 90% besparing op de pensioenkosten realiseren.
  • Invulling van goed-werkgeverschap (zorgplicht werkgever) doordat essentiële dekkingen in de tijd van het corona-virus in stand blijven.

In het belang van de werknemer:

  • In stand houden van risicodekkingen voor partner- en wezenpensioen en voor de premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. Juist in de tijd van Corona blijven essentiële dekkingen van kracht.
  • In stand houden van het werknemersdeel van spaarpremie voor het kapitaal voor het ouderdomspensioen. Zo blijft er een stukje pensioenopbouw bestaan.

 

In nauw overleg

Het adviestraject hebben we ontwikkeld in nauw overleg met een aantal pensioenuitvoerders. Dat betekent dat we goede werkafspraken hebben gemaakt. Met als gevolg dat we snel kunnen handelen tegen lage kosten. En precies daarmee bent u als werkgever geholpen!

 

Voor iedere werkgever

De Laater-oplossing is uiteraard niet alleen beschikbaar voor bestaande klanten van Laater. Iedere werkgever kan hier gebruik van maken.

 

Het resultaat

 

We hebben voor bedrijven met een verschillende omvang doorrekeningen gemaakt. Het blijkt dat door onze aanpak de pensioenlasten met zo'n 85% tot ruim 90% verlaagd kunnen worden! En dan blijven de vitale dekkingen van de pensioenregeling overeind. Dat is dus zowel goed voor de werkgever als goed voor de werknemers!

 

Verlaging pensioenlasten 85% tot 90%.

Wanneer je klikt op een rekenoverzicht, ga je naar een pagina waarop de berekeningen groter worden weergegeven.

De kosten

 

De kosten voor het adviestraject zijn afhankelijk van de pensioenuitvoerder. Met een aantal pensioenuitvoerders hebben we afspraken gemaakt over de werkwijze. Dat helpt ons om dit efficiënt aan te pakken. Waardoor we tijd - en dus kosten - kunnen besparen. Dit voordeel berekenen we graag door: als werkgever zit je immers in zwaar weer.

Het basistarief voor het standaard adviestraject bedraagt € 995,-, exclusief omzetbelasting. Dit tarief geldt voor werkgevers met maximaal 10 werknemers. Wanneer er meer werknemers zijn, geldt een toeslag. Wanneer we werkafspraken met de pensioenuitvoerder gemaakt hebben, kunnen we je van een stevige korting laten profiteren. Dat wordt automatisch verwerkt in onze webshop. Ook bestaande klanten van Laater komen in aanmerking voor een korting.  Wil je extra werkzaamheden laten doen, dan betaal je daar ook extra voor. Ook wanneer er een ondernemingsraad betrokken is, dan vragen we daar een extra bijdrage voor.

De advieskosten betaal je vóóraf aan ons. Dat kan eenvoudig met een iDeal-betaling.

We snappen daarbij heel goed dat je graag eerst telefonisch overlegt met ons. Dat kan. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op. Het eerste gesprek is natuurlijk zonder kosten.

Onze hulp